Wat u nodig hebt om hardhouten vloeren schoon te maken – lijst met benodigdheden

 

Over het algemeen is het reinigen van hardhouten vloeren eenvoudig en gemakkelijk. Hier zijn de benodigdheden die je nodig hebt om hardhouten vloeren schoon te maken.

1. Zachte bezem

Zachte bezems zijn uitstekend geschikt voor hardhouten vloeren omdat ze het hout niet krassen. Een bezem met zachte haren kan in de groeven tussen houtsnippers of planken komen om houten vlonder reinigen het vuil en puin dat daartussen vast komt te zitten, beter te houten vlonder reinigen. Zachte bezems zijn online te vinden of in winkels voor schoonmaakartikelen. Kies een brede bezem, bij voorkeur ongeveer 24 inch. Een duwbezem met zachte haren gevuld met fijne zwarte tampico en fijne randharen van paardenhaar is ook verkrijgbaar. Als alternatief kunt u een goedkopere bezem van zacht plastic gebruiken. Alle zachte bezems zijn echter geprijsd, dus het is een goed idee om de beste te kiezen.

2. Stofwisser

U kunt een gewone stofwisser gebruiken, maar deze kan strepen of krassen op de vloer achterlaten. Gebruik in plaats daarvan een dweil van badstof of een stofmop van microvezel. Een microvezel-stofzwabber heeft het voordeel dat hij stof en allergenen aantrekt tijdens het dweilen, waardoor hardhouten vloeren gemakkelijker schoon te maken zijn. Bovendien zijn badstof- en microvezelstofmoppen uitstekend geschikt voor droog dweilen en het aanbrengen van houtreinigers en houtpoetsmiddelen.

3. Bevestig een stofzuiger en een zachte borstel

Houten vloeren worden bij het schoonmaken zelden nat, dus vuil en puin zijn gemakkelijker op te zuigen. De meeste stofzuigers worden al geleverd met een zachte borstel voor hardhouten vloerproducten. Als je echter al een stofzuiger hebt en dit opzetstuk niet hebt, kun je er een online of in een schoonmaakwinkel kopen. Een typische zachte borstelbevestiging kost $ 30.

4. Houtreinigingsvloeistof en poetsmiddel

Controleer voor aanschaf welke houtreinigingsoplossingen en poetsmiddelen geschikt zijn voor de houtsoort die u schoonmaakt. Reinigers en poetsmiddelen voor houten vloeren moeten worden geformuleerd met de veiligheid van het te reinigen houtproduct in het achterhoofd. Een goede houtreiniger en boenwas kunnen vuil en vet eenvoudig van de vloer verwijderen. Deze houtreiniger en -polijstmiddel herstelt ook de oorspronkelijke glans van hardhouten vloeren. Als alternatief kunt u een mild reinigingsmiddel of water gebruiken, zolang de pH-waarde geschikt is voor het hout. Sommige houtpoetsmiddelen en reinigingsvloeistoffen hebben een verfrissende geur in plaats van een sterke wasachtige geur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *