Tips en trucs voor het schoonmaken van boten voor booteigenaren

Het kopen van een boot zal een grote investering zijn en het is in uw belang om de juiste procedures voor het schoonmaken van boten te kennen, zodat u uw schip in topconditie kunt houden. Een schone boot is goed onderhouden en is een voordeel als u van plan bent uw boot later te verkopen. Het is ook een groot genoegen om met de keurig ogende boot te varen.

Wat u nodig heeft om uw boot schoon te maken

Als u de boot zelf wilt schoonmaken, heeft u eerst een schoonmaakgereedschap nodig. Als uw vaartuig is gemaakt van glasvezel, zoals de meeste schoonmaken boot, moet u een specifiek schoonmaakmiddel gebruiken dat het oppervlak niet beschadigt. Gebruik geen harde borstels of agressieve reinigingsmiddelen. Bezoek een winkel die schoonmaakartikelen voor boten verkoopt om te zien wat ze te bieden hebben voor het reinigen van schepen van glasvezel.

Een paar items die u kunt kopen, zijn een paar rubberen handschoenen om uw handen te beschermen tegen reinigingsvloeistof en vuil, een zachte tot medium borstelige borstel, een schone absorberende witte doek of handdoek, een ontvetter, scheepsreiniger of biologisch afbreekbare bootreiniger. Vinylhoezen, bootwas, metaalpoets, reinigingsvloeistof voor dweilen, emmers, tuinslangen of hogedrukreinigers en sponzen.

tips voor het schoonmaken van boten

Reinig de boot met schoon water. Het zal waarschijnlijk gemakkelijker zijn om een hogedrukreiniger te gebruiken om uw boot nat te maken en af te spoelen dan om een tuinslang te gebruiken. Een hogedrukreiniger kan de schoonmaaktijd met de helft of meer verkorten. Ook kan waterdruk veel vuil verwijderen vΓ³Γ³r het schrobben, en kan het vuil in nauwe spleten beter worden verwijderd.

Gebruik geen harde borstel of schuurpapier om grof vuil te verwijderen. Ruw schoonmaakgereedschap kan het oppervlak van glasvezelboten beschadigen. Als vuil of vlekken moeilijk te verwijderen zijn, laat het gebied dan onmiddellijk een paar minuten weken in een ontvetter in plaats van te schrapen of te wrijven.

Eenvoudige onderhoudstips

Spoel de boot na elke reis af met zoet water, vooral als u met de boot de zee op gaat. Zout water is bijtend en zout water dat op uw boot achterblijft, kan deze beschadigen. Zout water laat ook gele vlekken achter op het oppervlak van de boot.

Na het wassen van uw boot, moet u deze grondig afdrogen en marine- of bootwax aanbrengen om uw boot langer te beschermen. Na het aanbrengen van de was polijsten tot de witte wasachtige substantie is verdwenen. Naast het laten glanzen van het oppervlak van uw boot als nieuw, voorkomt bootwas dat oxidatievlekken zich aan het oppervlak van uw boot hechten.

Het schoonmaken van een boot kan een vervelende en vermoeiende taak zijn en kan schade aan het interieur en exterieur van het schip veroorzaken als het niet correct wordt uitgevoerd. Professionele bootagenturen zijn experts in deze taak en kunnen industriΓ«le reinigingsmaterialen en -apparatuur gebruiken om uw boot snel en efficiΓ«nt te reinigen. Als u niet de tijd en het materiaal heeft om uw boot schoon te maken, is het een goed idee om uw boot door een professional te laten schoonmaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *