Slamm Steppen – De Ultieme Stuntstep

Slamm Stuntsteps

Slamm Scooters zijn de snelst verkopende stuntstep in het VK geworden. Stuntsteps kunnen verschillen van een standaard kinderstep omdat ze zijn gebouwd met het oog op prestaties en duurzaamheid. Sommige scooters voor kinderen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben opties zoals inklapbare stangen voor gemakkelijk transport. Bij een stuntstep heb je echter de staven nodig om uiteindelijk aan het deck te worden gelast voor stevigheid. Decks op stuntsteps zijn meestal ook gemaakt van versterkte materialen zoals aluminium, zodat ze niet breken als er tricks en stunts op worden geland.

Slamm is een Brits merk dat ongelooflijk pas een paar jaar bestaat en al enkele van de beste stuntsteps in hun prijsklasse produceert. Ja, je kunt scooters van andere merken krijgen die net zo episch zijn, maar je betaalt meer voor deze scooters. Je standaard duwscooter bestaat nu ongeveer 10 jaar maar de afgelopen jaren is er een explosie geweest in de stuntrijder. In staat zijn om drievoudige staartzwepen of achterwaartse salto’s op een stuntstep te perfectioneren, is waar de wereld van de scooter zich bevindt. Slamm heeft zijn eigen professionele rijdersteam dat niet alleen deze scooters en nieuwe modellen mag testen wanneer ze uitkomen, ze hebben ook input in het ontwerpproces over wat er in een scooter moet komen om er een waardige rit van te maken.

Wat Slamm Scooters heeft weten te produceren, is een reeks stuntsteps die passen bij de beginner tot en met de professionele rijder. Op dit moment zijn ze bezig met hun tweede versie van al hun modellen, waarbij ze allemaal worden verbeterd.

Slamm woede

Voor de beginner en waarschijnlijk de meest populaire van de Slamm modellen is de Slamm Rage. Deze stuntstep is gewoon perfect voor degenen die van hun eerste duwscooter doorgroeien naar de markt voor stuntsteps. Dit model wordt geleverd met een iets korter deck en iets hoger stuur dan de andere modellen. Dit maakt het beginnen met oefenen en het beheersen van stunts en trucs een beetje gemakkelijker. De Slamm Rage 2 werd beter door een vierkante onderbuis te hebben in plaats van een ronde die zijn voorganger had. De reden hiervoor was pure kracht in de onderbuis om de kans te voorkomen dat de onderbuis breekt door de landingskracht. De Rage 2 kwam ook uit met nieuwe gedipte BMX-bars voor ultieme stijl. Rond de Β£ 70,00 zul je echt geen betere stuntstep voor beginners vinden dan deze.

Slamm Outbreak-Outbreak Pro

De Slamm Outbreak is de middelste man in hun assortiment met de Slamm Outbreak Pro de topper. Beide modellen zijn gericht op de meest serieuze rijders. Dus wat is het verschil voor uw geld? De beste hond, de uitbraak pro, geeft je een Y-bar uit één stuk met een 5° Back sweep, terwijl de Outbreak je een T-bar uit één stuk geeft. Het deck is een fractie korter op het pro-model en wordt geleverd met een concave van 3°. Beide modellen hebben versterkte warmtebehandelde dekken voor extra stevigheid. De lagers op beide modellen zijn ABEC 7 van het hoogste niveau, maar de wielen van de Outbreak Pro zijn van metaal in vergelijking met de nylon kern van de Outbreak.

Het nieuws dat net binnenkomt van Slamm is dat beide modellen een verdere upgrade krijgen. De Outbreak en Outbreak Pro worden eind februari 2012 uitgebracht en hebben een aantal geweldige verbeteringen. Een semi-sealed headset met schroefdraad die je supergladde staartzwepen geeft. Conische asbouten, waardoor het risico op afronding wordt verminderd en verstevigde stalen vork met schroefdraad voor extra stevigheid. Dit is fantastisch voor ons en zorgt ervoor dat Slamm Scooters zich echt onderscheidt van de rest. Ze hebben ook de prijs gehandhaafd, maar zoals gewoonlijk moet je snel zijn om het gewenste ontwerp te krijgen, aangezien Slamm-scooters snel verkopen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *