
Klassieke rundvleesstoofpot met rode wijn en aardappelen is een stevige en geruststellende maaltijd die perfect is voor koude nachten. Dit recept is gemakkelijk te maken en vereist slechts een paar ingrediΓ«nten, waardoor het een uitstekende keuze is voor een doordeweeks diner of een gezellige weekendmaaltijd.
Om te beginnen met het maken van de runderstoofpot, verwarm je wat olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg twee pond runderstoofvlees in blokjes toe en bak het vlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg het opzij.
Voeg vervolgens een in blokjes gesneden ui, twee gehakte mascarpone buttercream wortelen en twee gehakte stengels bleekselderij toe aan de pan.Kook de groenten ongeveer 5-7 minuten, tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg twee eetlepels tomatenpuree toe aan de pot en roer alles door elkaar. Giet er een kopje rode wijn bij en schraap alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan.Voeg vier kopjes runderbouillon, twee laurierblaadjes, een theelepel gedroogde tijm en een snufje zout en zwarte peper toe. Roer alles door elkaar en breng het mengsel aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg het gebruinde rundvlees terug toe aan de pan.Dek de pan af met een goed sluitend deksel en laat de stoofpot ongeveer 1-2 uur sudderen, tot het vlees mals is en de smaken zijn vermengd.
Terwijl de stoofpot suddert, bereid je de aardappelen voor. Schil en snijd drie grote aardappelen in hapklare stukjes. Voeg de aardappelen toe aan de pan en laat ze ongeveer 20-30 minuten koken tot ze gaar zijn.
Als het vlees en de aardappelen gaar zijn, haal je de laurierblaadjes uit de pan en gooi je ze weg. Serveer de runderstoofpot heet met wat knapperig stokbrood erbij.
Deze klassieke runderstoofpot met rode wijn en aardappelen is een smaakvolle en geruststellende maaltijd die perfect is bij koud weer. Het malse rundvlees, de stevige aardappelen en de rijke bouillon van rode wijn creëren een bevredigend en heerlijk gerecht waar je zeker van zult opwarmen.En omdat het allemaal in één pan wordt gekookt, is er minder opruimen. Probeer dit recept eens en geniet van een klassieke en heerlijke maaltijd!