HVAC uitgelegd – De complete gids voor airconditioning

Dus wat zijn de belangrijkste soorten airconditioners en wat zijn hun verschillen? Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende typen HVAC-systemen met wat informatie over elk type. Dus voordat u een airconditioning deurneΒ koopt, dient u deze te lezen om te zien wat voor type het is.

Gekanaliseerde omgekeerde cyclus/koeling:

Recirculatie- (of koel-)units met kanalen zijn enkele van de beste units die op de markt verkrijgbaar zijn. Ze kunnen verwarmen en koelen en krijgen behoorlijk nauwkeurige temperaturen. Het zijn gesloten systemen (d.w.z. houd de deuren en ramen van uw huis gesloten).

Ze werken in feite door een gas te comprimeren en te decomprimeren dat de lucht verwarmt of afkoelt. De lucht wordt uitgeblazen door een reeks diffusors (of roosters). Deze luchtstroom circuleert vervolgens door het huis en wordt vervolgens weer naar binnen gezogen en door het retourluchtfilter teruggestuurd waar het ofwel afkoelt ofwel weer opwarmt.

Het belangrijkste voordeel van een kanaalsysteem met omgekeerde circulatie is dat het elke kamer in huis kan koelen of verwarmen (meestal niet alle kamers tegelijkertijd). Je kunt je huis in zones verdelen en ongeveer de helft van de zones tegelijk laten draaien. Het omgekeerde cyclussysteem biedt jarenlang veel comfort en prestaties.

Het nadeel van kanaalsystemen met omgekeerde cyclus zijn de hoge initiΓ«le aanschafkosten. Een standaard retourkanaalsysteem kost ongeveer $ 7.000 of $ 10.000 voor een basishuis met 4 slaapkamers en 2 badkamers (geleverd en geΓ―nstalleerd). Ze kosten ook meer om te bedienen dan andere soorten beschikbare airconditioners. Een ander nadeel is dat de gerecirculeerde lucht muf kan worden. Om dit te verhelpen, kunnen verse luchtinlaten worden toegevoegd die een percentage verse lucht binnenbrengen wanneer het systeem draait. CommerciΓ«le projecten vereisen dat dit verseluchtsysteem wordt opgenomen in alle teruggevoerde luchtcirculatiesystemen.

Kanaalloze Airconditioner/Omgekeerde Cyclus Kanaalloze/Wand Split Airconditioner:

Kanaalloze airconditioning (of split-wall) is gebaseerd op hetzelfde principe als kanaal-terugcirculatie, maar beslaat slechts één kamer. Kanaalloze airconditioners bestaan ​​uit een head-unit die binnenshuis wordt geΓ―nstalleerd. Een reeks leidingen en kabels verbindt deze unit met een externe compressor.

Het voordeel van kanaalloze airconditioners is dat ze zowel kunnen verwarmen als koelen en dat de temperatuur goed onder controle is. Snel en eenvoudig te installeren en eenvoudig in gebruik. Kanaalloze airconditioners zijn ook goedkoper, maar zodra u er 3 of 4 of meer gaat installeren, is het voordeliger om een ​​kanaalsysteem te kopen. Kanaalloze systemen kunnen beginnen bij ongeveer 1.200 tot 1.500 voor een kleine slaapkamer die moet worden geleverd en geΓ―nstalleerd.

Het nadeel van kanaalloze (gesplitste) units is dat ze alleen de ruimte waarin ze zich bevinden kunnen koelen/verwarmen. Dit apparaat kan geen lucht met airconditioning leveren aan kamers naast de kamer met airconditioning. Net als bij geleide recirculatoren kunnen ze de lucht ook muf maken. De klappen van het apparaat raken mensen ook vaak direct wat vervelend kan zijn.

Wees voorzichtig met het kopen van verwarmings- en koelapparatuur. Sommige kanaalloze units worden verkocht met functies voor alleen koelen.

Box-eenheid:

Boxed units zijn goedkoop om te kopen, maar een beetje smerig. Een box unit is eigenlijk een box op een vensterbank of muur. De helft van de apparaten staat buiten de kamer en de andere helft binnen de kamer. Deze externe compressor is het mechanisme achter de koeling en verwarming.

Het binnengedeelte is eigenlijk een halve doos met een knop waar lucht doorheen kan stromen. Dit toestel kan alleen de ruimte koelen/verwarmen waarin het zich bevindt.

Het voordeel van deze unit is dat deze goedkoop is en geschikt voor locaties die slechts enkele dagen per jaar airconditioning nodig hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *