Huidige gezondheidsartikelen: gezondheidsnieuws dat u vandaag moet weten

Bent u op zoek naar actuele gezondheidsartikelen om te lezen, maar heeft u geen tijd om alle artikelen in uw gezondheidsmagazine te lezen? Dan vind je onderstaand overzicht van Gezondheid Nieuws Vandaag wellicht interessant;

Huidige gezondheidsartikelen:

Rookkanaal als niet-sensationeel beschouwd!

De ernst van de varkensgriep wikkelde de wereld in grote angst tijdens de eerste uitbraak. Tegenwoordig zeggen gezondheidsfunctionarissen dat de uitbraak van Mexicaanse griep niet echt als zo verwoestend wordt beschouwd. De door de media gepersonifieerde pandemie was niets ernstigers dan eerdere seizoensgriepvirussen; dit is ook volgens een onderzoeksgroep die een onafhankelijke volkstelling over griep heeft gehouden.

Mannen hebben meer kans op geheugenverlies

Volgens een recent onderzoek blijken mannen veel gevoeliger te zijn voor geheugenverlies en mentale stoornissen dan vrouwen. Het nieuwe onderzoek laat zien hoe gender een grote invloed heeft op de geest en waarom het minder waarschijnlijk is dat het door vrouwen wordt ervaren. Dit komt omdat de mannelijke groep een grotere neiging heeft om milde cognitieve stoornissen te ontwikkelen die soms ziekte kunnen veroorzaken. Mensen die er last van hebben, merken ook problemen op met betrekking tot het analytisch vermogen en het geheugen.

Goedkopere behandeling voor HIV-geΓ―nfecteerde kinderen

Vanwege de uitgesproken hoge kosten van de behandeling zijn de mogelijkheden voor geΓ―nfecteerde kinderen de afgelopen tien jaar beperkt geworden. Maar dankzij de oprichting van een nieuwe National Institutes. Hun gefinancierde studie bracht een mogelijk en goedkoper middel aan het licht voor de behandeling van kinderen die besmet zijn met . Hun ontdekking omvat ook het praktische gebruik van nevirapine als medicijn bij de behandeling. Nevirapine is het meest gebruikte medicijn dat het risico op overdracht op pasgeboren baby’s helpt verminderen.

Haarhormoon onthult hartrisico

Omdat er geen direct bewijs was dat een chronische stress in verband zou brengen met een hartaanval, zagen veel onderzoekers het zo. Vandaag heeft een recent onderzoek onthuld dat een verhoogd niveau van het stresshormoon, cortisol genaamd, in de haarschacht het risico op een hartaanval kan stimuleren en verbeteren. In deze studie werd ook ontdekt dat de cortisolspiegel een belangrijkere voorspeller is van een hartaanval dan een hoog bloedgehalte, een hoog cholesterolgehalte en roken samen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *