Hoe vind je een goede schilder?

 

Als u uw huis opnieuw moet inrichten of slechts enkele kamers moet schilderen, moet u een vertrouwde professional of zelfs een bedrijf vinden dat dergelijke diensten aanbiedt. Willekeurig online kijken is niet het beste idee. Zelfs als u een professional belt, zult u waarschijnlijk niet de verwachte resultaten behalen als u niet kunt bepalen hoe betrouwbaar deze is.

Sommige “bedrijven” zijn in feite een stel van twee of drie “vrienden” die voor andere bedrijven hebben samengewerkt. Het is niet zo dat de keuze voor dit type schilders verkeerd is. Als het betreffende bedrijf echter geen vergunning heeft om te functioneren of geen portefeuille heeft, is het een goed idee om deze te vermijden.

Zelfs als u een contract tekent, kunnen onzorgvuldige werknemers in sommige gevallen niet gemakkelijk worden vermeden. U zou misschien denken dat er veel van dit soort bedrijven bereid zijn u diensten aan te bieden. Als u echter gaat bellen, zult u ontdekken dat de meeste van die bedrijven geen betrouwbare diensten aanbieden, of dat ze te duur zijn.

Eerst vergelijken, dan bestellen

Aanbevelingen zijn nog steeds de beste manier om schilder alphen aan den Rijn te vinden. Vraag je buren, collega’s en vrienden of zij iemand kennen. De gespecialiseerde mappen zijn ook een goede manier om te kijken. Een schilder die voor zijn imago zorgt, zelfs online, is te vertrouwen. Als je daar niemand kunt vinden, kun je de gespecialiseerde lokale kranten proberen.

Vraag referenties en offertes op

Vraag een offerte aan. Vergelijk, zelfs voordat u een contract ondertekent, de offertes van de gespecialiseerde bedrijven, om er zeker van te zijn dat u precies vindt wat u zoekt. De schilder moet u aparte prijzen en een plan geven. Als de schilder geen tijd heeft om de kosten in te schatten, heeft hij waarschijnlijk ook geen tijd om voor u aan de slag te gaan. Heeft u een bedrijf en heeft u schilderwerk nodig, vraag dan naar de facturerings- en betalingsvoorwaarden. Je gelooft niet eens hoeveel schilders “vergeten” een factuur uit te reiken.

Over vervoer gesproken. Sommige schilders geven je een prijsopgave als je ze aan de telefoon hebt, maar als ze op jouw locatie aankomen, vragen ze ook een vergoeding voor het transport. Zorg ervoor dat u in het contract vermeldt of u voor vervoer moet betalen of niet.

Transport omvat ook frequente ritten naar de schilderswinkels. Tijdens een schilderklus ontdekken de schilders altijd dat ze iets nodig hebben, en sommigen van hen zouden je vragen om ze naar de winkel te rijden, als je wilt dat de klus “sneller geklaard” is. Professionele schilders weten alles vanaf het begin, dus als ze aankomen, hebben ze alle gereedschappen, schilderijen en instrumenten bij zich.

Controleer de schatting van het werk. Meestal worden de materialen apart van de werkhand vermeld. Zo kun je zien welke materialen ze zouden gebruiken en wat hun prijzen zijn. Als u denkt dat sommige producten goedkoper kunnen worden gekocht, vraag dan de schilders om de materialen bij de betreffende plaats te kopen. Sommige schilders zouden de materialen uit hun eigen voorraad halen, en ze zouden willekeurige prijzen bepalen, maar je kunt ze vragen om de prijzen aan te passen aan de gemiddelde prijzen op de markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *