Hoe Cupping atleten helpt

Cupping is een heilzame therapie die voor verschillende dingen wordt gebruikt, waaronder ongemak of pijn. Er zijn veel alternatieve behandelingsopties die kunnen helpen het ongemak en/of de pijn die mensen ervaren te verminderen of te elimineren. Veel mensen, ook sporters, kiezen voor cupping omdat het een van de voordeligste opties is.

Hoe werkt Hijama?

Het uitgangspunt van Hijama Amsterdam begon meer dan 2000 jaar geleden. Een traditionele Chinese medicijnoptie waarbij een professional een kopje op het lichaam van de patiΓ«nt moet plaatsen, dat kan worden gemaakt van glas, bamboe, ijzer of porselein. Er zijn drie cupping-opties: droog, lucht en nat, dus het is belangrijk om eerst over deze opties te leren om de juiste te kiezen.

Volgens de Cleveland Clinic wordt bij air cupping een cup op de huid geplaatst en zuigt een zuigapparaat lucht uit de cup om een vacuΓΌm te creΓ«ren. Bij dry cupping drenkt een verzorger een wattenstaafje of een andere substantie in alcohol, steekt het aan en plaatst het in een kopje om het zuurstofvrij te maken. Bij natte cupping prikt de zorgverlener lichtjes in de huid om een kleine hoeveelheid bloed af te nemen en plaatst vervolgens de cup op het lichaam van de patiΓ«nt.

Waarom atleten voor deze alternatieve therapieoptie kiezen

Veel sporters kiezen voor cuppingtherapie omdat ze meer dan één van de voordelen van cupping willen ervaren. Dit omvat enkele van de beste atleten van over de hele wereld, vooral degenen die deelnemen aan de Olympische Spelen. Cupping is een oude Chinese therapieoptie die al duizenden jaren wordt gebruikt, maar atleten die ervoor kiezen om het te ondergaan, kunnen verwachten te profiteren van de verbeterde technieken die tegenwoordig worden gebruikt om het uit te voeren.

Veel sporters die ervoor kiezen om cuppingtherapie te ondergaan, doen dit vaak voor en na het sporten. De meeste mensen proberen specifieke pijn in het lichaam aan te pakken, omdat ze willen dat deze gebieden zoveel mogelijk genezen voordat ze aan hun gekozen sport deelnemen. Voor sporters bij wie bepaalde blessures zijn vastgesteld of die chirurgische ingrepen hebben moeten ondergaan, kan cuppingtherapie worden gebruikt om het lichaam sneller te laten genezen.

Cupping-therapie kan ook worden gebruikt om de hersteltijd van sporters na intensieve training te verkorten. Het feit dat cupping de chemische afbraak van alle gifstoffen in het lichaam kan helpen stimuleren, betekent dat dit kan gebeuren bij atleten die cuppingtherapie ondergaan en die hun spieren en weefsels snel moeten genezen. Cupping helpt ook ontstekingen in het lichaam te verminderen, zodat atleten een verbeterde doorbloeding kunnen verwachten, wat helpt het immuunsysteem van het lichaam te versterken.

Enkele specifieke aandoeningen die kunnen worden aangepakt met cupping-therapie bij atleten zijn plantaire fasciitis, verstuikingen van de hamstrings, spierpijn en rugpijn.

Klaar om te cuppen?

Deze therapiemogelijkheid wordt door veel sporters gebruikt, maar iedereen die hulp nodig heeft kan een afspraak maken om te kijken of hij of zij geschikt is voor cupping. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om aan de slag te gaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *