elektrische scooter kopen

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe elektrische scooter. Als je mijn vorige artikelen hebt gevolgd, zou je al moeten weten waar je op moet letten bij een gerenommeerde dealer, aandrijflijn en IVA elektrische scooter modellen systeem van elektrische scootmobielen. Dit is het moment om te leren waar u op moet letten bij een goed scooterchassis.

Chassis, ook wel framestructuur genoemd, is een element dat het hele lichaam van een scooter vormt. Het is meestal gemaakt van stalen buizen en heeft een dek waarop u kunt staan. In sommige gevallen kan echter aluminium of kunststof worden gebruikt voor frameconstructie. Bij het kiezen van een nieuwe elektrische scooter, is het het beste om modellen te vermijden waarbij plastic is gebruikt in het frame of dek van het chassis, omdat deze erg vatbaar zijn voor barsten, breken of kromtrekken. U zult merken dat kunststoffen vaak worden gebruikt bij de constructie van carrosseriepanelen. Hier is helemaal geen probleem mee.

De framestructuur bevat ook een soort achterveringsysteem dat is ontworpen om de rijeigenschappen te verbeteren en demping te bieden tijdens het rijden op de scooter. Modellen met achtervering tonen meestal het type ophanging en de hoeveelheid veerweg in de ophangingskenmerken. Het wordt meestal gemeten in millimeters (mm), waarbij 25,4 mm ongeveer 1 inch is. De vork met een veerweg van 50 mm heeft dus minder dan 2 inch veerweg.

Het systeem dat het voorwiel op zijn plaats houdt, wordt een “vork” genoemd. Veel transportscooters hebben een stijve voorvork. Sommige scooters van hoge kwaliteit hebben echter een soort veersysteem ingebouwd in de voorvork, vergelijkbaar met de achtervork. Dit veersysteem maakt gebruik van een combinatie van metalen of rubberen veren die zorgen voor een zachtere rit met meer demping.

De wielmontage van een elektrische scooter omvat as, naaf, spaken en velg. Wielen zijn verkrijgbaar in staal, aluminium of versterkte kunststof. Iedereen die van plan is de scooter voor een lange periode te gebruiken, moet de aanschaf van een scooter met de optie plastic wiel vermijden. Beschikbare opties voor het wiel zijn ontwerpen met draadspaak, massieve spaken of massieve spaakloze ontwerpen.

De velg is het buitenste deel van het wiel dat de rubberen band op zijn plaats houdt. Aluminium velgen bieden een betere kwaliteit qua uiterlijk en slijtage. Stalen velgen kunnen echter een goedkoper alternatief zijn omdat je ze meestal voor een lagere prijs kunt vinden, maar ze gaan meestal niet lang mee of zien er niet goed uit. Stalen velgen zijn ook gevoelig voor afbrokkelende verf en roest. Veel nieuwere scootermodellen bieden ook opties voor lichtmetalen velgen.

De meeste elektrische scooterbanden zijn gemaakt van rubber, schuimrubber of polyurethaan. Bandenstijlen kunnen sterk variΓ«ren, afhankelijk van de meegeleverde materialen. Je kunt meestal kiezen tussen tubeless luchtbanden, luchtbanden met binnenband of massieve banden. Het kan ook worden gebruikt met een glad, halfglad of hobbelig loopvlak. De totale bandenmaat is van invloed op de prestaties van de scooter. Hogere banden verhogen over het algemeen de topsnelheid, maar kunnen uw vermogen om heuvels te beklimmen verminderen. Grotere banden dienen ook om de bodemvrijheid van de e-scooter te vergroten. Door deze grotere bodemvrijheid kan de scooter beter omgaan met verkeersdrempels, kuilen, stoepranden of elk soort off-road terrein. Van kortere banden is bekend dat ze het klimvermogen van een scooter vergroten, maar de topsnelheid verlagen. Kortere banden verminderen ook de bodemvrijheid. De breedte van uw banden kan ook van invloed zijn op de grip van uw scootmobiel op de weg. Van brede banden is algemeen bekend dat ze de tractie verhogen, maar dunne banden hebben het tegenovergestelde effect.

Het bovenstaande heeft de basisinformatie samengevat die u nodig heeft om u voor te bereiden voordat u een nieuwe elektrische scooter koopt. Bekijk onze eerdere artikelen over de andere belangrijke systemen waaruit een typische elektrische scootmobiel bestaat. Als u begrijpt hoe deze systemen samenwerken, krijgt u het vertrouwen dat u nodig hebt om een ​​slimme aankoop van een nieuwe scooter te doen, samen met de dagelijkse bediening en het onderhoud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *