Belangrijkste voordelen van het gebruik van Dedicated Server Hosting

Als u onlangs bent gaan kijken naar verschillende webhostingservices, is de kans groot dat u al kennis hebt gemaakt met wat bekend staat als dedicated serverhosting, en als dat het geval is, vraagt u zich misschien af of dit een goede keuze is. Uw eerste prioriteit op dit punt is om precies te begrijpen wat dit soort service inhoudt. In een notendop betekent een dedicated webhostingservice dat uw website wordt gehost op een server die alleen van u is. De meeste websites worden daarentegen gehost op gedeelde servers. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Het meest voor de hand liggende voordeel van shared hosting zijn de drastisch verlaagde kosten, maar voor veel bedrijven zijn er belangrijkere aspecten waarmee rekening moet worden gehouden. Zo bevindt dedicated server hosting zich qua prestaties in een totaal andere klasse; geheugen; opslag en nog veel meer. Vooral veel grotere websites vinden gedeelde webhostingdiensten simpelweg niet ideaal.

Hoe bepaal je eigenlijk of dedicated serverhosting de beste keuze is? Hier volgen enkele basisvoorbeelden van situaties waarin een dergelijke oplossing vrijwel zeker de beste keuze zou zijn:

1. De aard van uw nieuwe website dicteert dat u als website-eigenaar vanaf het begin veel controle moet hebben over de server en de prestaties ervan.

2. U gebruikt al een gedeelde server, maar heeft het gevoel dat u extra functies nodig heeft, zoals meer RAM enzovoort.

OkΓ©, nu we twee basisvoorbeelden hebben besproken van wanneer dedicated serverhosting de beste optie is, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen die dit soort servers kunnen bieden:

Voordeel nr. 1 – Maximale prestaties

Het meest opvallende voordeel van dedicated server hosting zijn de uitstekende prestaties. Dit is vooral belangrijk als u een complexe website heeft die veel rekenkracht vereist. Hetzelfde principe is van toepassing als u een site heeft die een groot aantal bezoekers trekt. De beste manier om de goede werking van een dergelijke website te garanderen, is om afstand te nemen van shared hosting.

Voordeel nr. 2 – Verhoogde betrouwbaarheid

Gedeelde servers zijn extreem vatbaar voor crashen en andere soorten problemen die het best kunnen worden vermeden. Dedicated server hosting daarentegen crasht bijna nooit, en dit, samen met snellere reactietijden, betekent dat het een veel grotere mate van betrouwbaarheid biedt.

Voordeel nr. 3 – Verbeterde beveiliging

Internetbeveiliging is tegenwoordig een grote zorg voor alle bedrijven, en dit alleen al is voor sommige bedrijven reden genoeg om dedicated serverhosting te gebruiken. Onthoud dat hoe meer websites er op een bepaalde server worden gehost, hoe kwetsbaarder die server wordt voor hackers en dergelijke. Door geen server te hoeven delen, elimineert u ook het risico dat uw site wordt geΓ―nfecteerd door gedeelde virussen en dergelijke.

Voordeel nr. 4 – Meer flexibiliteit

Omdat u de enige bent die uw specifieke server gebruikt, heeft u de vrijheid om uw site naar behoefte uit te breiden en te laten groeien. Bijna alle succesvolle websites bereiken een punt waarop uitbreiding onvermijdelijk wordt en wanneer dit gebeurt, hebben ze automatisch meer bandbreedte nodig. Bij shared hosting is dit vaak niet mogelijk omdat de servers al op volle capaciteit draaien. Onthoud dat grotere bandbreedte hogere snelheden betekent, en een hogere snelheid suggereert voor uw bezoekers dat u een zeer professionele site beheert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *